Afstuderen bij Fourtress

Als je Informatica, Software Engineering of een vergelijkbare studie volgt aan het HBO of Universiteit dan hebben we misschien wel een uitdagend afstudeerproject voor jou.

Ons kantoor in Eindhoven is gevestigd in het creatieve centrum van Nederland. Je krijgt uitvoerige begeleiding en toegang tot een groot netwerk van technische specialisten die je kunnen helpen om van je afstudeeropdracht een succes te maken. En dat terwijl je met je neus bovenop baanbrekende ontwikkelingen en innovaties zit.

Lijkt het je wat om bij Fourtress zelfstandig aan een afstudeerproject te werken over bijvoorbeeld ontwikkelingen als ‘connected devices’, ‘smart technology’ en ‘internet of things’? Reageer dan hier en laat ons weten wat de voorwaarden van je studie zijn. Vertel wat over jezelf zodat we een beeld krijgen van wie je bent (lievelingseten, favoriete film, etc). Vervolgens nemen wij contact met je op!

Afstudeeropdrachten

Onderstaand enkele voorbeelden van afstudeerprojecten die bij ons uit te voeren zijn. Eigen inbreng en creativiteit is natuurlijk altijd welkom.

Presence IoT Sensor

Ontwikkel een IoT sensor node die mensen kan detecteren in een ruimte en de meetgegevens analyseert en doorstuurt naar de cloud. Hiervoor zal de sensor gemaakt moeten worden, welke hardware moet gebruikt worden, misschien zelf een eigen PCB design? Ook de software zal geschreven moeten worden die de ruwe data van de sensor ophaalt en bij een IoT gateway aflevert. Deze gateway, bestaande uit een raspberry pi, zal ook moeten worden aangepast om de nieuwe sensor en het protocol te ondersteunen.

Real-time positiebepaling & visualisatie van bezoekers

In het paviljoen van het High tech software cluster hangt “state of the art” apparatuur dat bezoekers kan volgen d.m.v Lora, Bluetooth, Ultra Wide Band en zelfs 5g. Dit resulteert in een enorme data stroom aan gegevens (Big data). Uit deze data stroom zal de relevante data gedestilleerd moeten worden dat vervolgens real-time gevisualiseerd wordt. De bruikbare data zal ergens opgeslagen moeten worden zodat de, door jou gemaakte, front-end de data kan visualiseren.

CV Manager

Breng jij onze CV manager naar een hoger niveau, klaar voor de toekomst! Pas het begin van de CV manager is ontwikkeld. Hier is gebruik gemaakt van de nieuwste webtechnieken als Typescript en Angluar. Echter, het zomaar bugs oplossen van de CV mager is niet genoeg. Voor deze afstudeeropdracht willen we alle aspecten aanpakken. Denk aan het toepassen van gamification, artificial intelligence en de nieuwste UI/UX technieken.

UI/UX Urensysteem

Verbeter jij de UI/UX van ons uren system en maak gebruik van de nieuwste technieken & trends. Hier voor moet goed in kaart gebracht worden wie de gebruikers zijn. Deze gebruikers hebben allemaal wensen en eisen, hoe vertaalt dit naar goede UX/UI? Wat kan ons uren systeem nog beter maken? Al deze nieuwe wireframes en designs moeten ook geïmplementeerd (HTML/CSS/Typescript) worden zodat ons uren systeem weer klaar is voor de toekomst.

Scrumpoker for mobile devices

Maak jij onze scrumpoker web applicatie geschikt voor een mobiele telefoon of tablet. Voordat de oplossing gemaakt kan worden moet eerst goed onderzoek gedaan worden naar de verwachtingen van een mobile app. Moet een mobile gebruiker echt alle management opties, of alleen het poker gedeelte? Welke technische oplossing gaat gebruikt worden? Denk hier aan het responsive maken van de web applicatie, het maken van een mobile app of een andere web interface. Het eindresultaat zal een oplossing zijn die het mogelijk maakt om de Fourtress scrumpoker applicatie ook via een mobiele telefoon te gebruiken.

Real-time visualization of Fourtress

Hoe visualiseer je real-time de interne online wereld van Fourtress? Deze visualisatie moet een beeld geven wat er gebeurt, terwijl het volledig anoniem is. Het gaat puur om de visualisatie, niet om de statistieken of data. Als eerste moet goed in kaart worden gebracht welke systemen Fourtress gebruikt, welke data deze kunnen genereren en hoe deze gegevens verzameld kunnen worden. Bij deze opdracht draait het om de visualisatie van deze real-time data. Hoe visualiseer je deze anonieme online wereld met het belangrijkste doel dat je er uren naar kan kijken!

Service Robot – Tablet

Hoe communiceert een robot met mensen? Fourtress werkt aan een robot voor op kantoor die als een assistent moet gaan dienen, bijvoorbeeld voor het ontvangen en begeleiden van bezoek. Op zijn/haar borst draagt de robot een tablet. Dit biedt de robot naast geluid/stem een extra vorm van HMI. Er is gekozen om de robot van een Android tablet te voorzien. Via de tablet moet de robot kunnen worden bediend en kunnen communiceren met de buitenwereld. Een methode moet worden ontwikkeld om “in te haken” op het ROS-systeem van de robot. Na een succesvolle integratie kunnen diverse demo-applicaties worden ontwikkeld die op de tablet draaien.