Blog:

Davy 5 jaar in dienst

Published on jan 17, 2019
By Tom / Marketing & PR

Davy, 40 jaar jong, woonachtig in Venray en inmiddels 5 jaar in dienst! Qua leeftijd en ervaring is hij één van onze meest ervaren mannen maar hij beweegt zich moeiteloos tussen alle jonge honden op kantoor. Altijd bereid om collega’s te helpen, staat voor iedereen klaar en is altijd in voor een praatje of bemoedigende woorden. Door zijn sociale karakter en behulpzaamheid wordt hij erg gewaardeerd door collega’s. Tijd voor een nadere kennismaking!

5 jaar in dienst! Hoe kijk je terug op deze periode?

In die 5 jaar is er een hele hoop gebeurd, met name veel leuke dingen en interessante projecten. Als ik terugkijk denk ik met name aan groei in mijn persoonlijke ontwikkeling. Om die reden heb ik 5 jaar geleden ook voor Fourtress gekozen. Bij vorige werkgevers lag de nadruk vooral op techniek en ben ik veelal technisch bezig geweest. Bekende en huidige collega Jan-Willem tipte me toen over Fourtress en ik weet nog dat de website me erg aansprak. Met name de filmpjes die er te vinden waren over medewerkers aan het woord waarbij ze het specifiek hadden over de persoonlijke ontwikkeling en aandacht. Dat prikkelde me om de overstap te maken en dat wat ik ervan verwacht had is helemaal uitgekomen.

Kijk eens terug naar 5 jaar geleden toen je hier begon. Wie was je toen als persoon en wie ben je nu? Welke veranderingen heb je doorgemaakt?

Ik heb als persoon enorme stappen gemaakt de afgelopen jaren. Mijn communicatie is met sprongen vooruitgegaan en daardoor voel ik me nu een stuk zekerder. Niet dat ik er echt onzeker over was maar het was niet mijn sterkste punt. In die 5 jaar heb ik elke dag wel wat bijgeleerd en daardoor merk ik dat ik beter kan omgaan met het nemen van (soms moeilijke) beslissingen. Ik doe meer op gevoel en neem meer initiatief. Dit alles zorgt ervoor dat in lastige situaties met klantverwachtingen, extra druk en deadlines ik nu met minder moeite een beslissing kan maken. Uiteindelijk zijn dat de dingen waar je van leert en beter van wordt.

Om me hierin nog verder te ontwikkelen ben ik nu met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) bezig. Hoogtepunt hierbij wordt het bezoek aan Anthony Robbins in Londen dat in april dit jaar op de planning staat. Daarna kan ik met trots zeggen dat ik een ‘firewalker’ ben! Haha.

Op welke manier heb je Fourtress zien veranderen door de jaren heen?

Qua groei uiteraard, er zijn elk jaar flink wat mensen bij gekomen. Daarnaast heeft Fourtress qua tooling een flinke groei doorgemaakt en op het gebied van processen is er een professionaliseringsslag gemaakt. Een andere noemenswaardige grote verandering is natuurlijk de komst van het projectenbureau. Toen ik in dienst kwam bestond dit nog niet en inmiddels heb ik aan een aantal grote en interessante projecten op kantoor mogen werken.

Eigenlijk worden er elk jaar stappen gezet en groeien we op alle vlakken. Of het nu de website is, ons intranet, het klantenbestand of het merk Fourtress en het uitdragen daarvan, alles wordt steeds professioneler. Wat ook nodig is in deze markt, alles verandert snel en je moet hierin mee als bedrijf.

Wat zijn de grootste veranderingen op technisch gebied die je de afgelopen 5 jaar hebt meegemaakt?

Technisch heb ik me vooral in de breedte verder ontwikkeld de afgelopen periode. Ooit had ik het plan om me op bepaalde vlakken te gaan specialiseren maar uiteindelijk ben ik blij dat ik voor de verbreding heb gekozen. Inmiddels bekleed ik geregeld rollen als projectmanager, teamlead en/of systeem architect en daar komt dat goed van pas. Door mijn brede ervaring kan ik (bijna) overal over meepraten en kunnen ze met vragen altijd bij me terecht.

Totaal niet technisch maar wel een flinke verandering is dat er wat kilo’s af zijn t.o.v. 5 jaar geleden. Niet door een specifiek dieet maar gewoon door wat beter op mijn voeding te letten en te zorgen voor voldoende beweging. Fourtress heeft daar ook aan bijgedragen door de komst van de benedenverdieping, ik loop nu dagelijks flink wat trappen! Haha.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Vooral de ruimte die er geboden wordt om jezelf te ontwikkelen. Er zijn voldoende kansen en mogelijkheden maar het is aan jou om die te pakken. Die manier van werken spreekt me erg aan, ze laten me nadenken over mijn carrière en de doelen die ik wil bereiken. Het werken met OKR’s (Objectives and Key Results) draagt daar zeker aan bij, het helpt mij mijn focus te houden bij het verwezenlijken van mijn doelen.

Zie je de jeugd om je heen veranderen? Is er sprake van een generatiekloof?

Als je tussen voornamelijk jongere collega’s zit is er zeker af en toe sprake van een generatiekloof maar dan op een leuke manier. Laatst haalde ik een bepaalde scene uit de film ‘Demolition Man’ aan. Niet alleen kenden ze die scene niet, die hele film zei ze niks… dat zijn de momenten dat je merkt dat je ouder bent haha. Maar over het algemeen valt het best mee. Ze schatten me soms ook jonger misschien dat het daardoor komt. Blijkbaar houden zij mij ook weer jong.

In de manier van werken zie je soms wel een verschil. Ze pakken (nieuwe) uitdagingen erg snel op, ze weten goed (technische) zaken te vinden, zoeken het dan zelf uit en maken het werkend. Daarnaast missen ze soms wat achtergrond over het hoe en waarom. Maar de vraag is of dat in de huidige tijd nog wel altijd nodig is. Vroeger moest je met allerlei randzaken rekening houden, tegenwoordig gaan veel dingen automatisch en hoeft er minder over nagedacht te worden. Computers worden sterker, sneller en beter, dat scheelt.

Humor in de ICT? 

Zeker weten, het is altijd gezellig met de collega’s onderling. Er is voldoende ruimte en tijd voor grappen en er wordt veel gelachen. Het zijn dan vooral de simpele (soms flauwe) geintjes onderling. Ik ga in ieder geval al 5 jaar elke dag met plezier naar het werk! Alleen de weg er naartoe zorgt geregeld voor wat ergernis… haha. De files worden er niet bepaald minder op.

We hebben best wat moment buiten werktijd en dan is het altijd gezellig om de collega’s te zien en te spreken. Daarnaast worden ook onderling geregeld wat dingen georganiseerd, een etentje in het centrum als afronding van een project of een barbecue bij iemand thuis gewoon omdat dat gezellig is.

Hoogtepunt in 5 jaar Fourtress?

Er zijn toch wel meerdere hoogtepunten op verschillende vlakken. Om te beginnen de diverse zomer events, deze zijn actief, sociaal en vooral ook erg gezellig. Daarnaast heb ik aan enkele grote projecten meegewerkt, dat was mooi om te doen en erg leerzaam. De oprichting van de OR en daar onderdeel van uit maken is voor mij ook een mooi moment. Vooral omdat we de vrije hand kregen om de medewerkers avond te organiseren. Daar heb ik een flinke bijdrage gehad en een groot deel van de avond gepresenteerd. Ik vond het nu zelfs leuk om te doen en het smaakte naar meer. Dat was voor mij weer een mijlpaal in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Dat blijft een moeilijke vraag. Ik hoop dat ik dan meer bezig ben met het motiveren en inspireren van collega engineers. Voorlopig nog gecombineerd met een technische component maar dat kan uiteindelijk helemaal richting coachende/teamlead rol gaan. Binnen Fourtress zie ik nog steeds genoeg mogelijkheden en uitdagingen nog om me te blijven ontwikkelen. Het kan zomaar zijn dat ik die 10 jaar ook vol ga maken! 😊