Blog:

Jubileum interview Hettie

Published on mrt 12, 2019
By Tom / Marketing & PR

Wederom een jubilaris binnen Fourtress en dit keer vanwege een 10-jarig dienstverband! Hettie, woonachtig in Weert en moeder van 4 kinderen, vervult al jaren de rol van Office manager en nu dus deze mooie mijlpaal. Alom gerespecteerd vanwege haar sociale karakter, staat voor iedereen klaar en voor een luisterend oor kun je altijd bij haar terecht. Als vrouw tussen veelal mannelijke collega’s houdt ze zich goed staande en van een generatiekloof is nog totaal geen sprake. Tijd voor een nadere kennismaking met Hettie.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 10 jaar?

Als een leuke periode waarin we een flinke groei hebben doorgemaakt. Ik kan me als een van de weinige nog het vorige kantoorpand herinneren. Als je dat gaat vergelijken met ons huidige kantoor dan is dat een wereld van verschil. Ik zie de kleine kamers nog voor me. Op de ruimte voor de engineers na waren het eigenlijk allemaal hokjes en het een kale bedoeling. Niet te vergelijken met ons huidige pand. Dit is een echt uithangbord waar je goed mee voor de dag komt. Ideaal om klanten te ontvangen, zeker ook met de nieuwe benedenverdieping met extra faciliteiten is het echt een unieke ruimte geworden.

In die 10 jaar heb ik het altijd erg naar mijn zin gehad en nog steeds. Met name ook door de collega’s. Er is veel onderling contact en totaal geen sprake van een hiërarchie of iets dergelijks. Tijdens de dagelijkse gezamenlijke lunch zitten de directeuren gewoon tussen de medewerkers. Dat tekent de sfeer hier en dat blijft gewoon leuk om te zien. Ik heb veel nieuwe mensen zien komen en er helaas ook veel zien gaan. Dat laatste hoort er ook bij maar het is altijd jammer als er collega’s vertrekken waar je goed contact mee had.

Kijk eens terug naar toen je hier begon. Wie was je toen als persoon en wie ben je nu?

Toen was ik 50 en nu 60😊 Daarnaast was het in het begin flink wennen, ik was er 11 jaar uit geweest vanwege de opvoeding van onze (4) kinderen en er waren flink wat dingen veranderd. Voor ik eruit ging was het internet er pas net, hadden we het nog over WordPerfect, DOS en floppy discs, en je werkte nog lokaal. Er werden nog vooral brieven gestuurd, dat is al bijna niet meer voor te stellen eigenlijk. Toen ik bij Fourtress begon ging ineens alles via de server, stond op elk bureau een PC en ging alles via email dus ik moest er wel even inkomen wat dat betreft.

Wat zijn de grootste veranderingen op technisch gebied die je de afgelopen periode hebt meegemaakt?

Vooral de verandering richting de Cloud, wat een gedoe! Haha. Wat was het vroeger toch simpel denk ik dan. Toen stond het allemaal op papier en wist ik precies in welke map ik het kon terugvinden. Dat kon op elk moment van de dag. Nu moet je overal inloggen, soms meerdere keren, toestemming krijgen, extra verificaties enz. Naast het boekhoud- en HRM pakket heb je tegenwoordig ook allerlei verschillende tools als Microsoft Teams, Sharepoint, OneNote, OneDrive… Wat is het verschil denk ik dan? Al is het uiteindelijk natuurlijk handiger om alles digitaal te hebben maar je moet het goed bijhouden om het overzichtelijk te houden.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Toch de sfeer die eigenlijk altijd goed is geweest. En natuurlijk door de leuke collega’s zoals eerder aangegeven. Al zijn er door de jaren heen ook veel leuke mensen weggegaan dat is dan ook wel weer jammer, maar in de huidige tijd niet meer tegen te houden. Bij mijn vorige werkgever ABP bleven mensen vierden mensen geregeld hun 40-jarig jubileum! Waar maak je dat tegenwoordig nog mee? Haha.

Humor op kantoor?

Er wordt genoeg gelachen hier. Met name het onderling plagen vanwege voetbaluitslagen is altijd leuk. Daarnaast is het leuk om te kijken naar de tafelvoetballers en dan vooral als er mensen onder de tafel door moeten kruipen bij een 10-0 nederlaag😊

Is er sprake van een generatiekloof tussen al die jonkies?

Ik zelf vind het wel meevallen eigenlijk. Het is erg gezellig tussen de jongeren en daarnaast heb ik ook jonge kinderen, volgens mij ben ik dus best wel op de hoogte van wat er allemaal speelt. Het zou natuurlijk wel best leuk zijn om iemand erbij te krijgen van ongeveer mijn leeftijd maar dat zie ik niet snel gebeuren. En het is ook wel prima zo tussen de jonkies.

Hoe bevalt het als vrouw tussen voornamelijk mannelijke collega’s?

De laatste tijd zijn er best wat vrouwen bij gekomen en dat is toch wel leuk. Er komen zo wat meer vrouwendingen aan bod bij de lunchtafel. Al hebben de mannen onderwerpen nog steeds wel de overhand, over het algemeen is het vooral voetbal, games en tv-series. Al kan ik over dat laatste onderwerp ook goed meepraten maar dan wel over ‘Boer zoekt vrouw achtige’ programma’s. Gelukkig zijn er een aantal collega’s die het ook kijken dus ik kom wel aan mijn trekken wat dat betreft.

Hoogtepunt(en) in 10 jaar Fourtress?

Het 10-jarig bestaan was super. Toen zijn we met de collega’s en gezinnen een weekend naar de Ardennen geweest. Daar werden allerlei activiteiten georganiseerd als klimmen, kanovaren, tokkelen etc. Het 15-jarig jubileum was eigenlijk net zo leuk. Ook toen was het een weekend vol met spectaculaire activiteiten. Al laat ik die graag aan de jeugd over en kijk ik met alle plezier hoe zij zich in het zweet werken. Het leuke aan dat event vond ik vooral de avondactiviteit aan het water. We hadden supergoed weer, barbecue en drank erbij, een live band en er werd zelfs tot diep in de nacht gedanst.

Daarnaast zijn de laatste 5 jaar, sinds de Fourtress ‘babyboom’, de sinterklaasmiddagen een groot succes. Erg leuk om elk jaar de kinderen van collega’s te zien genieten. Je ziet ze dan ook echt als baby opgroeien tot peuter en uiteindelijk echte jongens en meisjes worden.

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Ik hoop dat ik dan niet meer werk haha. Hopelijk ben ik dan met pensioen kan ik thuis leuke dingen doen. Misschien ben ik dan wel oma zodat ik ook nog lekker met de kleinkinderen bezig kan zijn.