Blog:

Jorg 10 jaar in dienst!

Published on mrt 21, 2018
By Tom / Marketing & PR

Jorg, 31 jaar oud en woonachtig in Geldrop. Begonnen als ‘broekie’ na zijn afstuderen en inmiddels al 10 jaar in dienst bij Fourtress. En dat op zo’n jonge leeftijd. Door zijn mooie verhalen en anekdotes over ‘vroeger’ wordt er gekscherend weleens gevraagd of niet Pim en Harry (Oprichters van Fourtress in 2000) maar hij degene is die Fourtress heeft opgericht? Tijd voor een nadere kennismaking met Jorg over zijn ervaringen de afgelopen 10 jaar.

10 jaar in dienst! Hoe kijk je terug op deze periode?

Als een leuke tijd uiteraard anders had ik het niet al die tijd volgehouden. De tijd is ook voorbijgevlogen door de verschillende opdrachten, diversiteit aan projecten en alle veranderingen in de techniek. Maar met name kijk ik met plezier terug naar een gezellige tijd met leuke collega’s. Het is mooi om te zien hoe het bedrijf is gegroeid door de jaren heen maar toch de gezellige sfeer heeft weten te behouden. Toen ik begon was het bedrijf een stuk kleiner, inmiddels zijn we met een man of 70 en hebben we het kantoor moeten uitbreiden met de benedenverdieping op de begane grond.

Kijk eens terug naar 10 jaar geleden toen je hier begon. Wie was je toen als persoon en wie ben je nu?

Begonnen als software ontwikkelaar en deze rol vervul ik eigenlijk nog steeds, het grote verschil zit met name in de verantwoordelijkheden. Tegenwoordig ben ik ook met veel andere taken bezig om het software ontwikkelproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Bijvoorbeeld door het gebruik van Agile en SCRUM en tools als Atlassian JIRA en Confluence. Dit zowel binnen Fourtress (voor het Projectenbureau) maar ook in een adviserende rol bij klanten. Vergeleken met vroeger wordt je inbreng groter en wordt er meer van je verwacht dan alleen programmeren.

Qua persoon ben ik niet zo heel veel veranderd, volgens mij ben ik nog even nuchter als altijd. Als ik dan toch iets moet noemen zijn het de extra kilo’s… Er is bijna wekelijks taart op kantoor en daarnaast hebben we elke vrijdag een ‘fastfood-Friday’. Ik pas dus niet meer in de broeken van 10 jaar geleden, dat is dan denk ik de grootste verandering haha.

Op welke manier heb je Fourtress zien veranderen door de jaren heen?

Op de eerste plaats dus sowieso door de groei in aantal medewerkers. Daarnaast zijn er intern de nodige zaken veranderd en is het in zijn algeheel professioneler geworden. Inmiddels maak ik ook onderdeel uit van het projectenbureau binnen Fourtress en dat bestond 10 jaar geleden nog niet. Toen ik begon was er nog geen app development en nu is dat één van de speerpunten van Fourtress. Ik weet nog dat ik in 2008 mijn eerste iPhone kocht. Niet veel later ging ook Fourtress hierin mee en rond 2011 hebben we de eerste app opgeleverd (Mippit). Wat dat betreft is de tijd voorbij gevlogen!

In zijn algemeenheid heb je tegenwoordig natuurlijk veel meer apparaten en apparaatjes 🙂 waar software in zit. Alles draait rondom Internet of things, de cloud en is connected. De bekende hippe termen van nu bestonden toen nog niet.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Eigenlijk een combinatie van dingen: Leuk en divers werk, interessante projecten, een goeie sfeer en uiteraard leuke collega’s. Ook de mogelijkheden die Fourtress biedt rondom opleidingen en trainingen dragen uiteraard bij. Daarnaast zijn de jaarlijkse uitjes en events altijd weer iets om naar uit te kijken. Ik heb inmiddels behoorlijk wat leuke dingen mogen meemaken. Zo staat me het weekendje weg tijdens het 15-jarig bestaan nog goed bij. We zijn toen in Waalwijk geweest naar Experience Island. Dit was een heel weekend met activiteiten als quadrijden, Rib boat varen, 4×4 offroad enz. Met een barbecue met borrel aan het water bij ondergaande zon. Echt een mooi weekend!

Maar eigenlijk doen we elk jaar wel iets spectaculairs. Zo hebben we een keer een ijshockeyclinic gevolgd en zijn we ooit gaan funkarten in de modder, met daarna een rondleiding door een bierbrouwerij uit de regio! Dat was ook zeker voor herhaling vatbaar. Ook gaan we bijna elk jaar wel een keer karten, dat blijft toch altijd leuk!

Humor in de ICT?

Ik heb inderdaad genoeg gelachen maar het zijn vooral flauwekul dingetjes. Droge humor waar je hard om moet lachen omdat je elke dag bij elkaar bent. Van die dingen waar je bij moet zijn geweest. Als iemand van zijn werkplek is en de mail open laat staan dan moet er iets mee gedaan worden… Verder zijn er nog wel een aantal mooie verhalen te vertellen alleen zijn deze niet echt geschikt voor in een blog haha.

Collega’s of vrienden?

Door de jaren heen zijn een aantal collega’s ook vrienden geworden. Zo zijn we ooit met een paar man een weekje naar Berlijn geweest. Dit was vooral een stapvakantie en we zijn toen op vreemde plekken beland… Daar wil ik het graag bij laten haha.
Ook hebben we ooit met collega’s een kookgroepje geformeerd genaamd Fourcook, waarbij we met een man of 10 om en om gingen koken en daarna op stap. Altijd gezellig! Daarnaast heb ik ook nog best wat werktripjes in het buitenland gehad. Zo ben ik recentelijk nog een keer naar Dublin geweest voor een overleg op locatie. Op die manier pik je toch een soort van stedentripje mee terwijl je aan het werk bent en leer je je collega’s ook buiten werk beter kennen.

Hoogtepunt in 10 jaar Fourtress?

Ik heb niet iets dat er echt uit springt maar in zijn algemeenheid zijn het toch de eerder benoemde uitjes en events (zomerevent, kerstdiner, vrijdagborrels, stapavonden enz.) en de sfeer die daarbij komt kijken. We zijn een jong bedrijf dus er is altijd wel een vaste groep die door gaat tot in de nachtelijke uurtjes. Vaak ben ik dan ook wel tot het einde van de partij?

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Oeh dat is een lastige… Als de sfeer en gezelligheid hetzelfde blijft kan het best zo zijn dat ik over 10 jaar ook nog bij Fourtress zit. Het vakgebied blijft interessant door alle ontwikkelingen en er zullen genoeg nieuwe uitdagingen komen waardoor het voor mij interessant blijft. Ik wil ook zeker in de techniek blijven, misschien iets meer richting projectleiding of projectmanagement maar altijd met een link naar de techniek.

Je hebt een weekendje weg cadeau gekregen, al enig idee wat het gaat worden?

Ik denk dat het dit keer Scandinavië gaat worden; Kopenhagen, Göteborg of Stockholm bijvoorbeeld. Daar ben ik nog niet geweest en ik heb er goede verhalen over gehoord.