Blog:

Jubileum interview Wouter Pol

Published on feb 06, 2019
By Tom / Marketing & PR

Wouter, 28 jaar jong, woonachtig in Waalwijk en een bekend gezicht bij iedereen binnen Fourtress. Altijd energiek en vol nieuwe ideeën en initiatieven. Begonnen als jong broekie in een ‘high potential’ traject en inmiddels een door de wol geverfde, breed georiënteerde kartrekker. Tijd om Wouter aan de tand te voelen over zijn tijd bij Fourtress. Inmiddels loopt hij hier, het high potential traject meegerekend, al dik zes jaar rond dus tijd voor een nadere kennismaking.

Hoe kijk je terug op deze periode bij Fourtress?

Als een periode waar ‘groei’ centraal staat. Net afgestudeerd en als groentje begonnen in een rol als software engineer. De eerste opdracht bij het grote Philips mogen uitvoeren, Android applicaties gemaakt, daarna het testen ingerold, stappen gezet naar test automation en toen ook in functie gegroeid richting leidinggevende rol, afdelingen en teams op gaan zetten en nu dus een nieuwe functie als Manager Test Guild binnen Fourtress.

Eigenlijk ben ik al dik zes jaar in dienst, het eerste jaar was via een High Potential Intership traject van LSG, waarbij wel al meteen de afspraak was dat ik na een jaar over zou gaan naar Fourtress. Maar volgens mij heeft niemand dat gemerkt toen, vanaf dag 1 voelde ik me Fourtress medewerker .

Kijk eens terug naar toen je hier begon. Wie was je toen als persoon en wie ben je nu?

Zes jaar geleden kwam ik net van school en nu ben ik getrouwd en word ik vader haha. Best wel wat gebeurd in al die jaren😊 Toen ik begon had ik de energie en drive om de wereld te ontdekken, maar nog niet de kennis. Nu 5 jaar later heb ik wel de kennis en gelukkig nog steeds de passie en energie.
In het begin weet je alleen de dingen die je op school hebt geleerd. Vooral theoretische zaken dus. Als je dan gaat werken merk je dat de praktijk toch wat anders is dan de theorie. In het echt gaat het niet zo gestructureerd als het in de boeken staat. Er spelen veel meer belangen dan alleen het maken van software. Er komt politiek bij kijken, commerciële belangen die een rol spelen, zulke zaken leer je niet op school. Dat is even wennen maar super leerzaam natuurlijk.

Leuk verhaal is nog hoe ik aan mijn eerste opdracht ben gekomen. Toen ik net begon zat ik even ‘op de bank’ en heb ik gewerkt aan interne projecten. Een daarvan is een lamp die aangestuurd werd via een Arduino. Door middel van Bluetooth heb ik daar een Android app voor gemaakt. Via Pim kreeg ik te horen dat ik op interview mocht bij Philips Hue en toen hebben we besloten om de lamp gewoon mee te nemen naar het interview en een demo te geven. De app bleek beter te werken dan de Hue app en ik mocht meteen starten!

Op welke manier heb je Fourtress zien veranderen door de jaren heen?

Ook Fourtress is flink veranderd natuurlijk. We zijn een stuk groter geworden en met veel meer mensen nu. Ik heb er een hoop zien komen en gaan door de jaren heen. Fourtress heeft vooral de laatste jaren flink wat stappen gezet. Zo is het projectenbureau opgezet en steeds professioneler geworden, met steeds coolere projecten. Ook de Fourtress Events vind ik geweldig. En natuurlijk de nieuwe benedenverdieping die echt supercool is ingericht, Eigenlijk zouden we dat moeten kunnen kopiëren en plakken naar ‘boven’.

De verandering zit dus vooral in professionaliteit, volwassenheid en groei. Ondanks dat hebben we wel nog steeds de leuke uitjes als het kerstdiner en het zomerevents, waar ook de partners welkom zijn. Goed dat dit, ondanks dat we nu twee keer zo groot zijn, erin gehouden wordt. Dit tekent de familiaire sfeer en gezelligheid.


Wat zijn de grootste veranderingen op technisch gebied die je de afgelopen 5 jaar hebt meegemaakt?

De Cloud denk ik. Waar het vroeger allemaal lokaal en op de servers te vinden was zijn de werkzaamheden nu voor 90 % naar de Cloud. Websites, tooling etc. Tegenwoordig staat er bijna geen software meer op de PC’s. In mijn eigen vakgebied zie je dat test automatisering veel volwassener geworden is. De frameworks zijn veel volwassener geworden en passen veel beter in de omgevingen van klanten. Je ziet nu dus ook dat er veel meer test vragen ontstaan.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Nieuwe uitdagingen. Na een jaartje of 2-3 hetzelfde werk begin ik me te vervelen en dan zoek ik nieuwe uitdagingen. Fourtress denkt daar in mee en heeft me op de juiste momenten weer nieuwe mogelijkheden geboden. Als ik een nieuwe uitdaging zocht werd er meteen actie ondernomen en werd er op allerlei manieren meegedacht. Ik moet uitgedaagd worden, iets doen wat ik nog niet heb gedaan en het moet dan ook nog iets moeilijker zijn dan het vorige dat ik gedaan heb. Dat ik er al 6 jaar zit wil dus zeggen dat ik constant ben uitgedaagd.

Daarnaast zag ik binnen Fourtress constant kansen naast mijn technische werkzaamheden zoals presentaties bij de klant, het verzorgen van een workshop of een brainstormsessie op kantoor. Dit zijn dingen die ik sowieso leuk vindt om te doen en daarnaast wordt het ook erg gewaardeerd en gestimuleerd binnen de organisatie.

Je bent inmiddels ervaren. Zie je al verschillen met de huidige generatie? Is er sprake van een generatiekloof?

Zo oud ben ik ook weer niet hoor! Ik zie dan ook niet echt een generatiekloof. Wat ik wel merk, en ook wel leuk vindt om te zien, is dat de jongens die net van school komen de drive hebben om alles te doen en snel op te pakken. Als ervaren engineer moet ik nu soms mensen afremmen, waar ik eigenlijk geen voorstander van ben. Maar soms is het nodig om aan te geven wat het grote plaatje inhoudt en welke overwegingen en keuzes er gemaakt moeten worden. Je kunt als een jonge hond achter elke stok aanrennen maar soms is wat sturing nodig. Dat kreeg ik vroeger ook mee van ervaren collega’s en zo hoop ik nu de jongere collega’s wat tips mee te geven.

Humor in de ICT? 

Er wordt zeker genoeg gelachen. Een leuk voorbeeld is de Viking muts die werd gebruikt bij mijn opdracht bij Philips. De teams daar werden allemaal vernoemd naar teams uit de NFL (American Football) en wij waren de Vikings (vernoemd naar de Minnesota Vikings). Toen op een dag alle testen die we hebben gedraaid in één keer volledig goed gingen kwam een collega aan met die muts en moest ik die een hele dag opzetten als trofee, vol trots! Dat hebben we erin gehouden en die traditie loopt nog steeds. Al gebeurt dat maar hooguit eens per jaar, het blijft leuk.

Wat ik wel merk is dat in omgevingen waarbij er een goede mix tussen mannen en vrouwen is, meer wordt gelachen dan op afdelingen waar alleen maar mannen zitten. De dynamiek is anders en dat levert meer gezelligheid op.

Hoogtepunt in 6 jaar Fourtress?

Eén van de hoogtepunten uit mijn tijd bij Fourtress is mijn eerste event met alle collega’s en partners. Ik was net in dienst en was nog niet echt op de hoogte van alle uitjes. We zijn toen met zijn allen gaan eten en daarna naar Holland Casino geweest. We kregen speelgeld, uitleg over verschillende spellen en daarna mochten we los. Het was een topavond! Ik weet nog dat het op een doordeweekse avond was en dat we er ineens achter kwamen dat het al 1.00 uur ’s nachts was… Toen zijn we toch maar langzaam een keer richting huis gegaan. Na die avond dacht ik meteen, dit is een leuke club!

Daarnaast heb ik een grote bijdrage geleverd bij het binnenhalen van het Philips (DCP) project. Dit project is net gestart maar is tot nu toe het grootste inhouse project ooit. Voor mijzelf persoonlijk zeker een (carrière) hoogtepunt.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Lastig. Ik ga er vanuit dat ik inhoudelijk dan weer aan een nieuwe stap bezig ben. Daarnaast hoop ik dat Fourtress dan ook algemeen bekend staat als test specialist en dat software en testen niet meer als twee werelden wordt gezien maar als een geheel.

En last but not least hoop ik een leuk gezin te hebben en nog steeds blij en happy in ons huisje in Waalwijk te wonen.