Blog:

Pim 5 jaar in dienst!

Published on jul 08, 2019
By Tom / Marketing & PR

Onze collega en ervaren System Engineer Pim is inmiddels dik 5 jaar in dienst bij Fourtress. Al jaren een alom gewaardeerde kracht, enerzijds vanwege zijn technische kennis en vraagbaak voor collega’s, anderzijds vanwege zijn sociale en behulpzame karakter. Tijd om Pim aan de tand te voelen over zijn tijd bij Fourtress.

5 jaar in dienst! Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren?

Het is voorbij gevlogen eigenlijk. Soms vergeet ik ook dat ik er al zo lang zit. Maar dat is een goed teken dus. Ik ben begonnen als ‘gewone’ programmeur maar inmiddels ben ik op mijn huidige opdracht al een tijd aansturend bezig. De tijd is ook voorbij gevlogen omdat ik elke keer die stappen heb kunnen zetten die ik voor ogen had. Stap voor stap ben ik doorgegroeid richting een rol als teamlead. In mijn vorige functie had ik al wel wat ervaringen opgedaan maar toen was ik nog niet volwassen genoeg om echt aansturend bezig te zijn.

Kijk eens terug naar toen je hier begon en de huidige situatie. Welke veranderingen heb je doorgemaakt?

Ook binnen Fourtress heb ik wat stappen gemaakt. Zoals gezegd dus begonnen in een rol als software engineer en inmiddels system engineer met teamlead ervaring. Technisch ben ik nog veelal met dezelfde technieken bezig. Low level embedded zaken hebben vooral mijn interesse, dat was 5 jaar geleden zo en daarin is niks veranderd.

Persoonlijk zijn er wel behoorlijk wat veranderingen geweest in die 5 jaar. Toen ik begon was ik vrijgezel en woonde ik in Weert. Inmiddels woon ik al een tijdje samen in Maastricht en hebben we een dochter van twee jaar oud. Er is in die periode wel iets gebeurd dus😊

Op welke manier heb je Fourtress zien veranderen door de jaren heen?

Toen ik begon waren ze net bezig het projectenbureau vorm te geven. Inmiddels staat dat al een aantal jaren en staan we erom bekend. Dat is denk ik de grootste verandering. Verder heb ik natuurlijk veel nieuwe mensen zien komen en ook zien gaan. Een verschil is ook dat er de laatste jaren veel wordt ingezet op afstudeerders. Elke periode zijn er 4-5 afstudeerders bezig met verschillende opdrachten. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te zien welke afstudeerprojecten er zijn en om te volgen hoe dat gaat.

Wat zijn de grootste veranderingen op technisch gebied die je de afgelopen jaren hebt meegemaakt?

Zelf heb ik vooral op embedded klussen gezeten en daarin is niet zo heel veel veranderd. Wel is het hele internet of Things gebeuren erbij gekomen. Alles moet connected, er zijn ik-weet-niet-hoeveel slimme apparaten op de markt gekomen. Om die reden is de laatste jaren ook veel meer beweging op het gebied van privacy en security. Geregeld komt er weer iets van in het nieuws, voornamelijk als het misgaat.

Wat je tegenwoordig wel merkt is dat de verwachtingen van een applicatie of embedded apparaat zijn veranderd. De nieuwste smartphones zijn de norm geworden. Beeldschermen of displays van technische apparaten worden nu allemaal vergelijken met de nieuwste iPhone. Wat men zich dan niet realiseert is hoeveel werk het is om iets op maat te maken. Laat staan de extra kosten die het met zich mee gaat brengen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Leuke collega’s, uitdagende opdrachten en ook zeker de events die jaarlijks georganiseerd worden. Collega’s zijn natuurlijk erg belangrijk en wat dat betreft zit dat zeker goed. Ik kan met iedereen goed opschieten. Bij eigenlijk alle opdrachten was er wel één of meerdere Fourtress collega’s aanwezig en dat schept automatisch een band. Ook als je tussendoor een keer even op kantoor zit is het leuk om collega’s en afstudeerders beter te leren kennen. Ik vind het dan altijd interessant om  te kijken of we ook ergens technisch de samenwerking kunnen opzoeken om van elkaar te leren.

Als je bij een dienstverlener werkt zijn uitdagende opdrachten misschien wel het meest belangrijk, dat maakt toch of je elke dag met plezier naar je werk gaat. Wat dat betreft ben ik ook meer dan tevreden. Tot nu toe zijn alle opdrachten perfect passend geweest bij mijn wensen en ambities. Daarnaast ook steeds een stapje uitdagender, zodat ik ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling stappen heb kunnen zetten.

Humor in de ICT?

Humor in de ICT bestaat zeker. Technisch ‘volk’ is ook wat apart dus daar hoort ook aparte humor bij. Als techneut mag ik dat zeggen😊 Wij denken toch vaak net wat anders als niet-techneuten en dat is ook helemaal niet erg. Dat maakt het juist wel leuk eigenlijk om daar bewust ‘misbruik’ van te maken.

Hoogtepunt(en) in 5 jaar Fourtress?

Het ligt misschien niet voor de hand maar wat ik vooral mooi vond en vindt zijn de interviews bij de klanten en het binnenhalen van de opdracht. Het moment dat je hoort dat je mag starten op een opdracht, en het interview dus met succes hebt doorlopen, geeft me echt zo’n gevoel van ‘Yes, mooi dat het gelukt is’. En daar word ik toch elke keer weer vrolijk van! Daarnaast was krijgen van een vast contract een moment dat me nog goed bij staat. Ik was pas kort in dienst en het was een mooi teken van vertrouwen. En dus ook een erg mooi moment.

Verder zijn er een aantal mooie evenementen geweest. Het jaarlijkse zomerevent en kerstdiner is iets waar we altijd naar uitkijken, vooral omdat dit ook altijd voor de partners is. Een specifiek weekend dat me vooral bij is gebleven is het jubileumevent bij het 15-jarig bestaan. Een heel weekend vol leuke activiteiten met lekker veel actie.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Getrouwd als het goed is! Haha. We zijn sinds kort verloofd en gaan in mei volgend jaar trouwen. Zakelijk gezien hoop ik ook dan op een mooie, passende opdracht te hebben waar ik mijn ambities kwijt kan.