Qwiek is een bedrijf dat nieuwe innovatieve zorgproducten ontwikkelt. Een van deze ontwikkelingen is de ‘Snooze’, een muziekkussen dat de verbinding maakt tussen muziek en slaap en daarmee ondersteuning biedt bij slaapproblemen.

Om interactie tussen de Snooze en de gebruiker te kunnen uitbreiden, ontstond de wens voor een iPad applicatie. Hiervoor schakelde Qwiek Fourtress in. Na een eerste inventarisatie en het bespreken van het design, is de ontwikkeling gestart en werd elke twee weken een nieuwe versie opgeleverd. Fourtress is o.a. bezig geweest met:

  • Het implementeren van een kenmerkend design met o.a. een custom element voor de grafische weergave van data;
  • Mocken van de tijdens ontwikkeling nog niet geproduceerde Snooze;
  • Het gebruik van Bluetooth Low Energie (BLE) voor o.a. het wijzigen van instellingen en het verzenden/ontvangen van data en bestanden.

Het eindresultaat is een app die via Bluetooth Low Energy communiceert met de Snooze. De app bestuurt nu intuïtief verschillende features, er wordt data beschikbaar gesteld over het slaappatroon en de Snooze kan geupdate worden vanuit de app. Een mooie samenwerking tussen de werelden van app en embedded software.

 

 

Wil je meer weten over dit product? Kijk dan verder op Qwiek.snooze.

PerSafe is een bedrijf dat een nieuwe innovatieve persoonsalarmering ontwikkelt voor zowel consumenten als bedrijven. Hiervoor wordt in de basis gebruik gemaakt van een mobiele app waarmee het mogelijk is om familieleden of collega’s te laten weten dat je je in een noodsituatie bevindt. De app heeft slimme functionaliteiten zoals een directe spreek/luisterverbinding en houdt continue de actuele locatiepositie bij van alarmgever en hulpverleners voor effectieve hulpverlening.

Om dit product (de mobiele applicatie) voor de deadline op te kunnen leveren, is Fourtress ingeschakeld. Hierbij gaat het om een cross-platform mobiele applicatie die ontwikkeld wordt in het platform Xamarin.Forms in combinatie met een ASP.NET Core Web API. Naast het versnellen van het development proces zijn er ook andere technieken waar de mobiele applicatie mee in aanraking komt, zoals BLE (Bluetooth Low Energy).

Het resultaat van dit project is dat bij de release van de app een stabiele versie is opgeleverd waar de belangrijkste functionaliteiten in zijn geïmplementeerd. Deze functionaliteiten bevatten o.a. het maken van een alarm (via de app of een gekoppeld BLE-apparaat) en doorzetten van het alarm naar de aanwezige hulpverleners en het escaleren van een alarm naar een meldkamer als professionele hulpverlening noodzakelijk is.

Diagnoptics is de pionier en uitvinder van geavanceerde diagnoseapparatuur waarmee het risico op diabetes en bijbehorende complicaties op een niet-invasieve manier kan worden gediagnosticeerd en ingeschat.

Voor deze klant zijn meerdere Android en iOS apps ontwikkeld die nauw samen moeten werken met de AGE-scanner van Diagnoptics. De AGE-scanner is in staat om non-invasieve metingen uit te voeren op de huid voor voortgeschreden-versuikeringseindproducten (ook wel Advanced Glycation End products, of AGEs genoemd). De scanner communiceert de data naar de apps via Bluetooth Low Energy (BLE). De uitdaging voor Fourtress hierin is het correct opzetten van de BLE-communicatie waarbij data zoals meetresultaten, batterijniveau en apparaat gegevens door de apps real time wordt verwerkt en op een duidelijke manier aan de gebruikers wordt getoond.

Drie van de totaal vier ontwikkelde apps gebruiken deze data om de gebruiker te informeren. Zo is er de SkinAge app, die in staat is met deze data de gemeten leeftijd van je huid te vergelijken met je kalenderleeftijd. Daarnaast is er de MyAgeNow app, die de metingen gebruikt om je AGE-niveaus te vergelijken met andere mensen van je leeftijd. De laatste app die aan het lijstje toegevoegd kan worden is de DiabSpot app. Deze app is in staat om met een combinatie van je BMI, leeftijd en metingen een indicatie te geven van het risico dat je hebt op diabetes type 2. Alle resultaten van deze apps kunnen worden opgeslagen en direct gedeeld worden.

Daarnaast is er nog de Diagnoptics Service App. De Diagnoptics Service App maakt het mogelijk om een “over-the-air” firmware update uit te voeren op de scanners, zodat ook deze altijd kunnen genieten van de laatst beschikbare firmware zonder dat deze terug hoeven te komen naar Diagnoptics. Via de app wordt de huidige firmware-versie vergeleken met de nieuwste versie welke beschikbaar is op de servers van Diagnoptics. Indien er een nieuwere beschikbaar is zal de firmware als ZIP-bestand tijdelijk op je telefoon opgeslagen worden zodat de app deze, wederom via BLE, op de scanner kan installeren.

Door deze apps en de scanner is het heel eenvoudig geworden om een indicatie van je AGE-gezondheid te krijgen. Een snelle scan en de apps kunnen je precies vertellen hoe je ervoor staat.

Philips digital & computational pathology (DCP) maakt een scanner en een applicatie waar pathologen hun werk volledig digitaal kunnen uitvoeren. In de traditionele werkwijze van een patholoog worden stukjes weefsel van een patiënt op een slide onder een microscoop bekeken, dit is een langdurige taak. De door DCP ontwikkelde scanner kan meerdere van deze slides automatisch scannen en digitaliseren. Dit weefsel kan vervolgens in de web applicatie bekeken worden. Daarnaast biedt het systeem een uitgebreid management portaal om gegevens van patiënten te beheren en te delen met andere pathologen. Wat dit allemaal betekent voor het werk van de patholoog en de patiënten, laat het onderstaande filmpje zien:

Een medisch product moet goed en nauwkeurig getest woorden. De testen werden in eerste instantie voornamelijk manueel uitgevoerd, men was nog onbekend met automatisch testen. Aan Fourtress is toen de vraag gesteld om test automation binnen de organisatie te introduceren. Onze Test Automation Lead is aan de slag gegaan en met behulp van de tools Cucumber, Protractor en Selenium in de scripttaal JavaScript, is de basis gelegd om de applicatie automatisch te testen. De testen, geschreven in Engelse tekst (Gherking), lopen stap voor stap automatisch door de applicatie en klikken, vullen velden in en controleren of een bepaalde waarde in de interface getoond word. Doorslaggevend hierin was het werken in verticals: een test, stukje framework en integratie in Jenkins.

Het test automation team is het framework blijven uitbreiden d.m.v. het schrijven van nieuwe testen. Om test automation meer inzichtelijk te maken zijn dashboards ontwikkeld en wordt de organisatie op de hoogte gehouden van de test resultaten. Daarnaast is het test automation framework gevalideerd om gebruikt te kunnen worden voor de officiële verificatie van de applicatie. Om dit te verwezenlijken zijn validatie documenten geschreven en wordt het test framework
met handmatige testen grondig getest.

MaaS (mobility as a service) is al enige tijd een veelgehoorde term en toekomstvisie. Het doel hiervan is het de reiziger zo gemakkelijk mogelijk te maken en ontzorgen voor, tijdens en na de reis.

Sinds 2017 is Fourtress nauw betrokken bij de ontwikkelingen van TURNN, een nieuwe mobiliteitsdienst van BNV Mobility te Breda. Deze dienst is een MaaS oplossing en ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling van een toekomstbestendig en duurzaam mobiliteitsbeleid. Denk hierbij aan routeplanning, multimodaal reizen, fietsstimuleringsprogramma, mobiliteitskaart voor het betalen, carsharing etc.

Om deze diensten uit te vouwen en beschikbaar te maken voor de reizigers is onder andere een app (iOS en Android) ontwikkeld. De app maakt gebruik van backoffices die alle beschikbare voorzieningen rondom het reizen raadpleegt om met het beste, snelste, voordeligste en meest duurzame advies te komen.

TURNN is je persoonlijke reisplanner, waarmee je je reis plant en aanvullende vervoersmiddelen kunt reserveren. Heb je bijvoorbeeld een Greenwheels auto of een deelfiets nodig? In het reisadvies wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen en geven we een advies op maat. Of je nu voordelig of snel wenst te reizen, TURNN vergelijk alle mogelijke vervoersmiddelen. Belangrijk uitgangspunt is dat we TURNN de meest duurzame reisoptie belangrijk vindt, want duurzaam reizen is de toekomst. Terugkijken hoe je gereisd hebt? Dat kan! Je hebt altijd inzicht in alle reizen die je hebt gemaakt.

We hebben TURNN ook gereed gemaakt voor het reizen tussen de twee locatie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, bestaande uit het voormalige VUmc en AMC. Door deze fusie is er veel reisverkeer tussen de beiden locaties en wordt er momenteel gebruik gemaakt van TURNN.

Recentelijk hebben BNV Mobility en Qbuzz een overeenkomst gesloten om ervoor te zorgen dat reizigers in de regio Drechsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden vanaf december 2018 eenvoudig van ketendiensten gebruik kunnen maken. Dit zijn vraagafhankelijke vervoersdiensten die goed passen in de mobiliteitsconcessie en doelstellingen van de Provincie Zuid-Holland. Via de app van TURNN worden diverse vervoermiddelen waaronder de BestelBuzz en deelfietsen, aangeboden.

Met de TURNN app kunnen reizigers kennismaken met een nieuwe vorm van reizen: vraag-gestuurde mobiliteit.

Fourtress is nauw betrokken bij de ontwikkelingen van TURNN, omdat ook zij duurzaam reizen hoog in het vaandel heeft staan.

Saeco heeft met de Gran Baristo een volautomatische espressomachine in de markt gezet die maar liefst 18 verschillende soorten koffievarianten kan aanbieden. Deze machine is voorzien van een aantal nieuwe en revolutionaire technologieën om de koffie smaak en beleving nog beter te laten zijn.

Belangrijk onderdeel van deze beleving is dat de gebruiker een optimale, persoonlijke voorkeur in de bijbehorende app kan opstellen en die via een bluetooth connectie vanuit de mobiele telefoon (iOS of Android) naar de machine kan sturen. Koffiesterkte, hoeveelheid water, hoeveelheid melk en andere zaken kunnen allemaal ingesteld worden. Nadat de koffie gereed is wordt de bluetooth verbinding automatisch ontkoppeld, zodat de volgende gebruiker zijn of haar voorkeur vanuit een andere mobiele telefoon kan aanbieden. Door de toevoeging van de app krijgt de Gran Baristo een interessante, extra feature die hem onderscheid van andere merken.

Deze apps dienden weer aan de laatste maatstaven van de apptechnologie te voldoen en diverse softwareonderdelen zijn vervangen of vernieuwd. Ook zijn er diverse landen-extensies toegevoegd, waardoor de machines ook in andere landen verkrijgbaar is. Natuurlijk is ook meteen rekening gehouden met de GDPR regels.

Al deze ontwikkelingen zijn uitgevoerd op ons kantoor te Eindhoven en de apps zijn inmiddels in de appstores van Apple en Google te vinden.

Zie onderstaande video om een impressie te krijgen van de Gran Baristo en dan met name de app.