Case:

Blue Jay Drone

Published on jul 12, 2017
By Sjors / Senior Systeem Engineer

“Domestic Drone Experience”

Een drone als hulp in huis: samen met het Blue Jay team (studententeam van de TU Eindhoven) hebben we een ‘domestic drone’ ontwikkeld die ‘safe’, ‘social’, ‘helpful’ en ‘autonomous’ is. Een hulp in huis die je begrijpt en je ondersteunt. Inmiddels is de vraag niet meer óf dit kan maar vooral wat de nieuwe taakverdeling in huis gaat worden. Blue Jay verbindt de technologie van de toekomst met het leven van nu: precies waar Fourtress voor staat.

Toen het Blue Jay-team ons vroeg om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van (low-level) embedded software zeiden we dan ook meteen ‘Ja’. Voor een periode van drie maanden gingen we in eerste instantie aan de slag met een oplossing voor een hoogteprobleem van de drone.

Bij hoogteverschil ging de drone zichzelf namelijk corrigeren, een probleem dat we na grondig onderzoek oplosten door een Lidar-sensor in combinatie met de accelerometer-sensor te gebruiken. Hiermee kan de drone bepalen wanneer een (geldig) hoogteverschil gedetecteerd wordt. Uiteindelijk werkten we aan verschillende andere onderdelen van de drone, waaronder de draadloze connectie, gripper-software, de ‘ogen’ en ‘oren’ van de drone.

De oplossingen van Fourtress hielpen het project af te sluiten met een succesvolle demo in het Maxima Medisch Centrum. Onder toeziend oog van onder andere de BBC en RTL liet de drone zien wat hij kan met een spelletje ‘Boter, Kaas en Eieren’ tegen patiënten.