Case:

CareServant digitale patiëntervaring

Published on apr 08, 2021
By Tom / Software Developer

Onze opdrachtgever CareServant heeft als missie om een gepersonaliseerde en volledig geïntegreerde digitale patiëntervaring aan het bed te creëren. CareServant levert haar oplossingen voornamelijk aan ziekenhuizen, nationaal en internationaal.

Met de mogelijkheden van het “Patient Engagement Portaal”, voorzien zij de patiënt van relevante, gepersonaliseerde informatie. Dit geeft patiënten de mogelijkheid om meer controle in eigen handen te nemen.

De entertainment functies dragen vervolgens bij tot een comfortabel verblijf. Het resultaat is goed geïnformeerde en meer betrokken patiënten.

Als je de technische kant van CareServant nader bekijkt, zie je meteen dat de patiënt centraal staat in de beleving die geboden wordt. De applicaties zijn zo flexibel opgezet dat de gehele samenstelling van de app en user experience vanuit de backoffice bepaald wordt, mede op basis van welke patiënt er op dat moment gebruik van maakt. Daardoor wordt er voor elke patiënt een persoonlijke ervaring gecreëerd op basis van het (medisch) profiel. Waar kinderen zich kunnen ontspannen met tekenen en het kijken van kinderprogramma’s, kunnen volwassenen op de hoogte blijven van het nieuws of hun favoriete serie bekijken.

Daarnaast is communicatie belangrijk, zo kan er ge(video)beld en gechat worden met artsen of de verpleging en kunnen pijnevaluaties of service verzoeken eenvoudig via push notificaties getriggerd worden. Uiteraard is privacy een hele belangrijke component en is daar zeer veel aandacht aan besteed ten tijde van de ontwikkelingen.

Fourtress is al geruime tijd betrokken bij de diverse ontwikkelingen en uitbreiding aan het platform. Dit loopt uiteen van ontwikkelingen rondom het backend en frontend systeem van eigen platform tot klant specifieke oplossingen. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom de apps voor iOS en Android tot aan oplossingen ten behoeve van settopboxen.

De technische skills die we hierbij veelal hebben toegepast zijn: JavaScript, HTML, HTML5, SCSS, GIT, jQuery, Microsoft Internet Information Services, CSS, XCode, Objective-C, SmartGIT, VIPER, GIT, iOS, CallKit, WebRTC, GoogleWebRTC cocoapod, Janus.