Case:

E.E.G. Kiss

Published on jun 19, 2017
By Sjors / Senior Systeem Engineer

In het E.E.G. Kiss project was het de vraag van kunstenaarsduo Lancel/Maat of een kus vertaald kan worden naar digitale data. Hoe vertaal je een artistieke visie in een technische implementatie? Dat was de belangrijkste uitdaging die wij als Fourtress hebben aangepakt tijdens dit project . Wat begon als een goed idee rondom de viering van het 15-jarig bestaan van Fourtress, werd omgezet naar een interessant full-scale project.

In een wisselende samenstelling zijn we met verschillende collega’s bezig geweest met het project. We zijn begonnen met de basis, zoals het verkrijgen van een goede uitlezing van de ruwe EEG-data van de headset. Daarna hebben we een compleet platform in Python geïmplementeerd, met diverse filters en selecteerbare ingang voor meerdere soorten sensoren. Ook bouwden we een engine in C++ code die de visuele en auditieve feedback van de EEG kus draait.

Los van de technische uitdagingen in het project, hebben we veel voldoening gehaald uit de interactie met professionele kunstenaars. We zijn er trots op dat het resultaat van onze inspanningen de wereld over zal reizen in de vorm van een artistieke installatie.