Case:

Heliox

Published on aug 16, 2017
By Sjors / Senior Systeem Engineer

Heliox is gespecialiseerd in switch mode power technologie. Zij ontwikkelen producten en oplossingen voor een breed scala aan markten, zoals

Power Supplies, Class D versterkers, lampdrivers en laders voor elektrische bussen. Voor een belangrijke klant ontwikkelt Heliox LED verlichting die voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen. Fourtress heeft Heliox ondersteund bij de ontwikkeling van de LED-driver van het verlichtingssysteem. De driver is gekoppeld aan een centrale unit door middel van het DALI protocol, dat door Fourtress is geïmplementeerd.

De LED verlichting wordt gebruikt in een situatie waarbij het AC spanningsnet kan fluctueren in zowel spanningsniveau, frequentie als vervorming. Deze fluctuaties in het net worden opgevangen door de Power Quality Control (PQC) unit van de driver. Gezien de strenge kwaliteitsnormering is het van belang dat dit uiterst consequent gebeurt. Niet alle PQC functionaliteit kan door de hardware worden uitgevoerd en Fourtress heeft de software-matige PQC functies geïmplementeerd in het systeem.
Op deze manier is er een succesvol proof-of-concept uitgevoerd en wordt het systeem doorontwikkeld tot een volwaardig product.