Case:

PerSafe persoonsalarmering

Published on okt 02, 2019
By Roy / Software Engineer

PerSafe is een bedrijf dat een nieuwe innovatieve persoonsalarmering ontwikkelt voor zowel consumenten als bedrijven. Hiervoor wordt in de basis gebruik gemaakt van een mobiele app waarmee het mogelijk is om familieleden of collega’s te laten weten dat je je in een noodsituatie bevindt. De app heeft slimme functionaliteiten zoals een directe spreek/luisterverbinding en houdt continue de actuele locatiepositie bij van alarmgever en hulpverleners voor effectieve hulpverlening.

Om dit product (de mobiele applicatie) voor de deadline op te kunnen leveren, is Fourtress ingeschakeld. Hierbij gaat het om een cross-platform mobiele applicatie die ontwikkeld wordt in het platform Xamarin.Forms in combinatie met een ASP.NET Core Web API. Naast het versnellen van het development proces zijn er ook andere technieken waar de mobiele applicatie mee in aanraking komt, zoals BLE (Bluetooth Low Energy).

Het resultaat van dit project is dat bij de release van de app een stabiele versie is opgeleverd waar de belangrijkste functionaliteiten in zijn geïmplementeerd. Deze functionaliteiten bevatten o.a. het maken van een alarm (via de app of een gekoppeld BLE-apparaat) en doorzetten van het alarm naar de aanwezige hulpverleners en het escaleren van een alarm naar een meldkamer als professionele hulpverlening noodzakelijk is.