Case:

Qwiek.Snooze muziekkussen

Published on nov 03, 2019
By Tom / Software Developer

Qwiek is een bedrijf dat nieuwe innovatieve zorgproducten ontwikkelt. Een van deze ontwikkelingen is de ‘Snooze’, een muziekkussen dat de verbinding maakt tussen muziek en slaap en daarmee ondersteuning biedt bij slaapproblemen.

Om interactie tussen de Snooze en de gebruiker te kunnen uitbreiden, ontstond de wens voor een iPad applicatie. Hiervoor schakelde Qwiek Fourtress in. Na een eerste inventarisatie en het bespreken van het design, is de ontwikkeling gestart en werd elke twee weken een nieuwe versie opgeleverd. Fourtress is o.a. bezig geweest met:

  • Het implementeren van een kenmerkend design met o.a. een custom element voor de grafische weergave van data;
  • Mocken van de tijdens ontwikkeling nog niet geproduceerde Snooze;
  • Het gebruik van Bluetooth Low Energie (BLE) voor o.a. het wijzigen van instellingen en het verzenden/ontvangen van data en bestanden.

Het eindresultaat is een app die via Bluetooth Low Energy communiceert met de Snooze. De app bestuurt nu intuïtief verschillende features, er wordt data beschikbaar gesteld over het slaappatroon en de Snooze kan geupdate worden vanuit de app. Een mooie samenwerking tussen de werelden van app en embedded software.

 

 

Wil je meer weten over dit product? Kijk dan verder op Qwiek.snooze.