Case:

Robot Vacuum Cleaner

Published on jul 11, 2017
By Davy / Software Consultant

Onze opdrachtgever wilde één van haar producten uit hun reeks Robot Vacuum Cleaners (RVC’s) voor indoor gebruik connected maken. Hiervoor moest de RVC indoor en outdoor bedienbaar zijn via een app (iOS en Android). De RVC is daarvoor uitgebreid met een WiFi-module, waarbij beide apps moesten voldoen aan de nieuwe standaarden die de opdrachtgever toepast op al haar connected producten.

Als basis diende hiervoor zogenaamde ‘common components’. Deze dienen als standaard componenten die gebruikt worden voor al haar connected producten. Een RVC is één van de meest complexe producten die connected zijn gemaakt. Er was geen referentie-project, waardoor Fourtress enkele common components zelf moest ontwikkelen in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Alle communicatie tussen de app en de RVC verloopt via een eigen clouddienst.

Fourtress ontwikkelde beide apps (native iOS en Android) in nauwe samenwerking met alle stakeholders op meerdere locaties. Wij zetten hiervoor twee App-teams (Eindhoven en Minsk) in om de apps gelijktijdig te kunnen ontwikkelen. Door de inzet van ons App-team in Minsk konden we voor een aanzienlijke kostenreductie zorgen. De RVC en de bijbehorende apps zijn inmiddels in delen van Azië gelanceerd en beschikbaar in diverse Aziatische app stores.

Na de ontwikkeling van beide apps voerde Fourtress ook de maintenance en het releasemanagement van deze apps uit en dat doen we tot op de dag van vandaag. Deze ontwikkelingen vormen de basis voor toekomstige varianten van de RVC-reeks: watch this space!