Blog:

Jubileum interview Luis

Published on okt 08, 2020
By Tom / Marketing & PR

Hij was de eerste niet-Nederlands sprekende engineer die bij ons in dienst kwam en inmiddels zit hij er al dik 5 jaar. Luis Caballero, geboren en getogen in Spanje en inmiddels een ervaren Test Engineer. Zijn soms wat norse blik komt totaal niet overeen met zijn persoonlijkheid. Sportief, zachtaardig, sociaal en behulpzaam zijn termen die hem typeren. Bekend vanwege zijn fanatisme en mentaliteit. Of het nu een marathon, triatlon, obstacle run of bodybuilding is… Hij draait zijn hand er niet voor om! Tijd om hem aan de tand te voelen over zijn jaren bij Fourtress.

5 jaar in dienst! Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren?

Het is me erg goed bevallen de afgelopen jaren. Qua werk en opdrachten heb ik veel variatie gehad. Daarnaast was de verhouding werk/privé ook goed in balans. Verder ben ik goed vooruit gegaan qua Nederlandse taal en dan vooral op het gebied van professioneel spreken.

Fourtress heeft me gegeven wat ik de afgelopen jaren nodig had. En ook op dit moment ben ik nog steeds meer dan tevreden. Fourtress heeft een goed systeem om je te blijven ontwikkelen. Dit kan tegenwoordig ook op verschillende manieren online via o.a. Franklin Covey, Linkedin learning, Intuo etc. Dit zijn goede ontwikkelingen.  

Ik heb ook veel bijgeleerd als het gaat om soft skills. Met name door de nuttige sollicitatietrainingen van commercie en de ervaringen tijdens interviews en gesprekken bij de klant. Al met al heb ik de afgelopen jaren dus als erg positief ervaren. Naast werk heb ik ook tijd gehad om privé te kunnen genieten. Wat ook erg belangrijk is natuurlijk.

Kijk eens terug naar toen je hier begon. Wie was je toen als persoon en wie ben je nu?

Ik ben altijd al een kalm en rustig persoon geweest, daarin is niks veranderd. Dankzij de soft skills trainingen zoals VINA (Van Ingenieur Naar Ambassadeur) en 5 choices ben ik als persoon wel degelijk gegroeid en heb ik een wat breder perspectief. Dat wat bij mij past heb ik opgepikt en geïmplementeerd.

Qua Nederlandse taal heb ik ook flinke stappen gezet. Dit ondanks dat ik eigenlijk alleen Nederlands spreek als ik bij Fourtress op kantoor ben. En aangezien ik vooral op opdracht heb gezeten ben ik er weinig geweest de afgelopen jaren. Ondanks dat gaat het Nederlands me steeds beter af.

Op welke manier heb je Fourtress zien veranderen door de jaren heen?

Ik krijg niet alles mee omdat ik zoals gezegd veel op opdracht heb gezeten. Maar er zijn sowieso veel nieuwe en vooral jonge mensen binnengekomen de laatste jaren. Ook is er meer internationale diversiteit en dat spreekt me erg aan. Maar daarnaast vind ik het juist goed dat Fourtress wel de Nederlandse cultuur wil behouden. Want juist daarin wil ik me aanpassen. Cursussen en development middagen gaan meestal in het Nederlands en dat is juist goed om mijn Nederlands te oefenen en verbeteren.

Ook zijn er een aantal mensen vertrokken, dat hoort erbij natuurlijk maar is toch altijd jammer. Wel vind ik het een goede ontwikkeling dat enkele techneuten zijn doorgegroeid richting operationele functies. bijv. Wouter en Henk die de kans kregen om door te stromen naar een rol als Fieldmanager. Zij zorgen weer voor energie en enthousiasme waardoor je een goede mix krijgt tussen jong en oud.

Ook zijn er flinke stappen gezet qua interne tooling en remote werken. Daardoor gaat het online werken nu zonder problemen.

Wat zijn de grootste veranderingen op technisch gebied die je hebt meegemaakt?

De grootste verandering is denk ik dat we minder in puur app development zitten en meer richting cloud en tooling achtige zaken gaan. Het projectenbureau is ook een stuk professioneler en groter geworden de laatste jaren.

Mijn takenpakket is door de jaren heen nog niet zoveel veranderd. Testing gebeurt nu nog weinig in de Cloud maar dat gaat vast en zeker komen nog.  

Generatiekloof met jongere generatie zichtbaar?

Wat me vooral opvalt is dat jonge mensen steeds vaker en sneller in senior rollen komen. Het komt nu geregeld voor dat ik een leidinggevende heb die een stuk jonger is. De jongere generatie is sneller klaar voor belangrijke functies, maar ook in technische rollen als bijvoorbeeld software architect. Een goede ontwikkeling naar mijn mening. Zij zorgen voor enthousiasme en nieuwe inzichten. Het is niet voor niets dat jonge mensen aan de top van de grootste bedrijven ter wereld staan vanwege hun unieke visie en verfrissende ideeën. Al blijft praktijk ervaring natuurlijk ook belangrijk.

Fietstocht ‘Limburgs Mooiste’ 2018 met collega’s. Achteraan links Luis

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Alles wat ik zocht in een nieuwe baan heeft Fourtress me gegeven. Qua persoonlijke ontwikkeling, sfeer op de werkvloer en diversiteit in opdrachten. Ook qua ambities en ontwikkeling is alles mogelijk en je wordt niet een bepaalde richting in gepusht. De mentaliteit van de mensen hier spreekt me gewoon erg aan.

Kantoorhumor?

Het is zeker belangrijk om een goede sfeer te hebben. Als je op opdracht zit dan zie je de Fourtress collega’s soms wat weinig. Dan maakt het dan niet altijd makkelijk om te levellen qua gespreksonderwerpen, zeker ook vanwege de taalbarrière. Maar gelukkig komen we op verschillende manieren meer te weten over onze collega’s, o.a. via ons personeelsblad, online Q&A’s of specifieke rubrieken met collega’s aan het woord. Dit maakt het dan weer wat makkelijker als je elkaar ziet. Maar in het algemeen is humor sowieso belangrijk en altijd een goede ijsbreker.

Hoogtepunt(en) in 5 jaar Fourtress?

De sociale evenementen zijn eigenlijk allemaal leuk en daarnaast ook erg belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Zo vond ik het mountainbiken van laatst erg leuk om te doen. Gezond, sportief en niet te moeilijk zodat iedereen mee kon doen. Ik ben zelf nogal sportief dus sportevenementen spreken me altijd wel aan. Daarnaast is Sinterklaas op kantoor ook erg leuk voor de kids natuurlijk!

Wat bij de events, maar ook voor Fourtress in het algemeen, tekenend is dat is de sfeer op de werkvloer: heel open en benaderbaar. Met name Harry (Algemeen Directeur) heeft daarin een goede rol, hij is de CEO maar erg dicht bij de mensen altijd in voor een praatje. En zo is eigenlijk iedereen binnen Fourtress, dit blijf ik uniek en mooi vinden.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Sowieso nog gewoon in Nederland en hopelijk net zo gelukkig met familie en werk als nu. Maar dan met 5 jaar meer ervaring😊 Niet alleen op het gebied van testing maar ook qua projecten, zowel op het gebied van werk als privé.

Hopelijk ben ik dan ook nog in dienst bij Fourtress en net zo tevreden als nu. Ik zie geen enkele reden om weg te gaan.