Blog:

Ramon 5 jaar in dienst!

Published on sep 27, 2018
By Tom / Marketing & PR

Ramon, 28 jaar oud, woonachtig in Baarlo en inmiddels 5 jaar in dienst! Een mooie mijlpaal en een reden om Ramon eens aan de tand te voelen over zijn tijd bij ons. Begonnen als afstudeerder en inmiddels een ervaren engineer met ambities richting teamlead en projectleiding. 

5 jaar in dienst! Hoe kijk je terug op deze periode?

Die 5 jaar zijn erg snel gegaan, voorbij gevlogen eigenlijk! En dat is dan positief natuurlijk want dat wil zeggen dat ik het naar mijn zin heb en graag naar werk kom. Fourtress is ook mijn enige werkgever tot nu toe, ik ben hier afgestudeerd en daarna meteen in dienst gekomen. Wel na twee maanden vakantie om de studententijd toch nog even goed af te sluiten?

De overgang van het studentenleven naar het werkveld is me overigens goed afgegaan, tijdens het afstuderen zit je toch al in het werkritme dus ik was er al aan gewend. Het werken was vooral voordelig want ik kreeg een eigen auto en hoefde eindelijk niet meer veel te vroeg op te staan voor het openbaar vervoer! Haha.

Kijk eens terug naar 5 jaar geleden toen je hier begon. Wie was je toen als persoon en wie ben je nu?

Op persoonlijk vlak ben ik heel erg gegroeid! Op meerdere onderdelen maar vooral professionaliteit in de omgang met klanten en alles wat daarbij komt kijken. Toen ik net begon had ik al voor ogen om ooit de stap te maken richting projectleiding en daar heb ik elk jaar wel stappen in gezet. Inmiddels heb ik bij een aantal kleinere projecten al een teamlead rol op me genomen. Dat tekent ook het vertrouwen vanuit Fourtress. Van beide kanten bevalt dit erg goed. Ik vind het geen probleem om op termijn de techniek wat meer los te laten, het gaat me vooral om het hebben van verantwoordelijkheden en daarop kunnen inspelen met collega’s en klanten om een project succesvol te laten verlopen. Naast het persoonlijke heb ik technisch ook enorm veel bijgeleerd. Door de diversiteit aan opdrachten en projecten heb ik nu zowel brede als diepgaande kennis op technisch vlak.

Op welke manier heb je Fourtress zien veranderen door de jaren heen?

Het is een stuk professioneler geworden allemaal. Waar het in het begin allemaal vrijblijvend en losser was, ligt nu alles vast en wordt er procesmatiger gewerkt. Natuurlijk zijn we ook flink gegroeid en dan zijn die stappen ook nodig. Toen was er ook alleen maar detachering mogelijk en inmiddels is er het projectenbureau met flink wat projecten op kantoor. Dat heb ik vanaf het begin af aan zien ontstaan en heb ik ook meegewerkt aan een aantal projecten op kantoor.

5 jaar geleden waren er wel wat meer bijeenkomsten buiten werktijd op kantoor, door de groei is dat wat afgenomen. Wel vind ik het mooi om te zien dat eigenlijk alle nieuwe collega’s nog steeds echte Fourtress’ers zijn. Daarmee bedoelen we positieve, communicatief vaardige gasten waarmee het ook leuk is om een biertje mee te drinken.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je jaar in jaar uit Fourtress trouw bent gebleven?

Toch vooral de mogelijkheden die je hier geboden worden om te werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Aan dat onderdeel wordt heel veel aandacht besteed en zeker in het begin van je carrière is dat super leerzaam. Je hebt hierin ook zelf een belangrijke stem en je kunt dus eigenlijk je eigen carrière pad uitstippelen. Daarnaast natuurlijk de Informele sfeer en leuke collega’s. Ik ben niet zo van de formele omgevingen dus dit is een perfecte match. Al kan ik inmiddels wel beter een formele rol aannemen mocht dit bij klanten of projecten nodig zijn.

Humor in de ICT? Bestaat dat?

Zeker weten! Op kantoor worden genoeg grappen bij elkaar uitgehaald, de sfeer is altijd goed en ik vind het persoonlijk ook erg belangrijk dat er gelachen kan worden op werk. Zo hebben we bij een collega eens zijn laptop vervangen voor het tosti apparaat, deze opengeklapt op zijn bureau gezet en zelfs alle kabels erop aangesloten haha. Erg leuk om zijn gezicht te zien toen ie daarna terug op zijn werkplek kwam. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden maar eigenlijk geldt bij al die voorbeelden dat je erbij moet zijn geweest.

Waar ik tijdens mijn studie altijd om moest lachen is de uitspraak dat “een goede ICT’er is een luie ICT’er”. Zo weinig mogelijk doen om zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. Dit werd er echt ingeprent en is me altijd bijgebleven. Door de jaren heen heb ik die uitspraak geregeld herhaald, maar dan wel op een positieve manier natuurlijk. Lui wordt meestal niet gezien als iets positiefs maar op het gebied van programmeren is het wel vaak een goede eigenschap.

Collega’s of vrienden?

Toevallig hebben we vorige week nog een barbecue gehad met een aantal collega’s dat was erg gezellig. Verder wordt er veel georganiseerd binnen Fourtress maar ben ik zelf lang niet overal bij. Niet omdat ik het niet gezellig vindt maar ik heb nogal een druk sociaal leven. In de weekenden en avonden ben ik erg druk, ik voetbal zelf en geef daarnaast ook training. Buiten dat heb ik een hechte vriendengroep waarmee we elk weekend een hele planning hebben, wat vaak neerkomt op stappen en een paar biertjes drinken. Als we met collega’s gaan borrelen probeer ik daar wel altijd bij te zijn en dan ben ik meestal ook wel de laatste die overblijft haha.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Nog steeds actief in de software maar als het goed is heb ik dan opnieuw wat stappen gezet in mijn ontwikkeling en ben ik weer meer met projectleiding bezig. Liefst dan ook in wat grotere projectteams. En hopelijk kan ik daarnaast nog steeds alles doen zoals ik het nu doe in mijn sociale leven. Met vrienden afspreken, uitgaan, biertjes drinken enz. Zeker als ik ouder wordt moet ik toch nog een beetje jong blijven in de dingen die ik doe?