Case:

Turnn – Het nieuwe reizen

Published on jan 03, 2020
By Jorg / Software Consultant

De dienstverlening van TURNN is een Mobility as a Service (MaaS) oplossing. MaaS is een nieuwe benadering van mobiliteit, waarbij reizen persoonlijk en duurzaam wordt.

Sinds 2017 is Fourtress nauw betrokken bij de ontwikkelingen van TURNN. Deze dienst is een MaaS oplossing en ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling van een toekomstbestendig en duurzaam mobiliteitsbeleid. Denk hierbij aan routeplanning, multimodaal reizen, fietsstimuleringsprogramma, mobiliteitskaart voor het betalen, carsharing etc.

Fourtress was op dat moment al nauw betrokken bij oplossingen voor soortgelijke vraagstukken op het hoofdwegennet van Zuid -Nederland (Brabant in Car – 3 op de A67, Spookfiles A58, A2, A16 etc.). Daarnaast is Fourtress een van de co-auteuren van “Beter Benutten van Intelligente Mobiliteit”, een notitie vanuit RWS om wegbeheerders in Nederland meer inzicht te geven in de vele knelpunten op zowel het hoofdwegennet als ook de stedelijke gebieden. Hierbij stond car-to-car en car-to-infra communicatie centraal.

Fourtress had daarnaast ook al heel veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling van zeer complexe apps voor specifieke toepassingen in consumenten- en b2b producten. Beide kennisgebieden waren een optimale combinatie voor TURNN om de samenwerking aan te gaan om de ontwikkelingen van een MaaS oplossing te gaan maken.

Het resultaat mag er zijn. TURNN is een breed gedragen product dat de weg naar de markt heeft gevonden en al op veel locaties door heel veel gebruikers wordt toegepast. Zelf zeggen ze daarover:
“MaaS is een nieuwe benadering van mobiliteit, waarbij reizen persoonlijk en duurzaam wordt. We gaan van bezit naar gebruik en maken daarbij gebruik van alle beschikbare vervoersmiddelen. Van openbaar vervoer, tot (deel-)auto, (deel-)fiets, veerboot en taxi. TURNN springt onderweg flexibel in op de wensen van de gebruiker en eventuele vertragingen. Zo zet TURNN Nederland weer in beweging.”

We zijn er trots op dat we aan deze ontwikkelingen hebben mogen bijdragen en zijn nog trotser op de complimenten van de klant na afronding van het project:

Fourtress heeft ons daar vanaf dag 1 geweldig bij geholpen. Ze nemen daarin een hele prettige positie in. Het voelt alsof we met collega’s te maken hebben. Ze denken en helpen op alle fronten mee. Een hele fijne club om mee samen te werken en dat hebben we dan ook jaren met veel plezier gedaan.