Case:

Turnn – persoonlijke reisplanner

Published on jan 18, 2019
By Jorg / Senior Software Design Engineer

MaaS (mobility as a service) is al enige tijd een veelgehoorde term en toekomstvisie. Het doel hiervan is het de reiziger zo gemakkelijk mogelijk te maken en ontzorgen voor, tijdens en na de reis.

Sinds 2017 is Fourtress nauw betrokken bij de ontwikkelingen van TURNN, een nieuwe mobiliteitsdienst van BNV Mobility te Breda. Deze dienst is een MaaS oplossing en ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling van een toekomstbestendig en duurzaam mobiliteitsbeleid. Denk hierbij aan routeplanning, multimodaal reizen, fietsstimuleringsprogramma, mobiliteitskaart voor het betalen, carsharing etc.

Om deze diensten uit te vouwen en beschikbaar te maken voor de reizigers is onder andere een app (iOS en Android) ontwikkeld. De app maakt gebruik van backoffices die alle beschikbare voorzieningen rondom het reizen raadpleegt om met het beste, snelste, voordeligste en meest duurzame advies te komen.

TURNN is je persoonlijke reisplanner, waarmee je je reis plant en aanvullende vervoersmiddelen kunt reserveren. Heb je bijvoorbeeld een Greenwheels auto of een deelfiets nodig? In het reisadvies wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen en geven we een advies op maat. Of je nu voordelig of snel wenst te reizen, TURNN vergelijk alle mogelijke vervoersmiddelen. Belangrijk uitgangspunt is dat we TURNN de meest duurzame reisoptie belangrijk vindt, want duurzaam reizen is de toekomst. Terugkijken hoe je gereisd hebt? Dat kan! Je hebt altijd inzicht in alle reizen die je hebt gemaakt.

We hebben TURNN ook gereed gemaakt voor het reizen tussen de twee locatie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, bestaande uit het voormalige VUmc en AMC. Door deze fusie is er veel reisverkeer tussen de beiden locaties en wordt er momenteel gebruik gemaakt van TURNN.

Recentelijk hebben BNV Mobility en Qbuzz een overeenkomst gesloten om ervoor te zorgen dat reizigers in de regio Drechsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden vanaf december 2018 eenvoudig van ketendiensten gebruik kunnen maken. Dit zijn vraagafhankelijke vervoersdiensten die goed passen in de mobiliteitsconcessie en doelstellingen van de Provincie Zuid-Holland. Via de app van TURNN worden diverse vervoermiddelen waaronder de BestelBuzz en deelfietsen, aangeboden.

Met de TURNN app kunnen reizigers kennismaken met een nieuwe vorm van reizen: vraag-gestuurde mobiliteit.

Fourtress is nauw betrokken bij de ontwikkelingen van TURNN, omdat ook zij duurzaam reizen hoog in het vaandel heeft staan.